בדיוק כמוכם, גם לילדכם יש חלומות על דברים שהיה רוצה לקנות או לעשות: צעצוע או משחק, סמארטפון, טאבלט, טיול, רשיון נהיגה ובגדי מותגים. ככל שיתבגר, השאיפות והחלומות הכלכליים יהיו רבים יותר, ולרוב גם יקרים יותר. חיסכון שייחסך על-ידי הילד, למטרה בה הוא עצמו מעוניין, יסייע בהקניית משמעות לכסף ותאפשר לו לתרגל יכולות תכנון ודחיית סיפוקים, בהקשר הפיננסי ובחייו בכלל. ספרו לילדכם על מצבים בהם חיסכון שצברתם סייע לכם להגשים חלום או להתמודד עם הוצאה לא מתוכננת.
כל אחד יכול לעודד את ילדו לחסוך, בכמה צעדים פשוטים:
עודד את הילד להגדיר לעצמו מטרה שברצונו להגשים. מומלץ להתחיל מיעד פשוט וזול יחסית (כמו ממתק או בגד) ולהמשיך ליעדים גדולים ורחוקים יותר (כמו טיול או סמארטפון), בהתאם לגילו.בררו עם ילדכם מהו הסכום שעליו לחסוך כדי להגשים את חלומו. למדו אותו לחפש את המחיר הטוב ביותר האפשרי באמצעות סקר שוק ולבחון כמה ביכולתו לחסוך (מדמי הכיס, מתנות או שכר).
חשבו עם ילדכם כמה זמן ייקח לחסוך את הסכום הדרוש למימוש החלום.
הגדירו כיצד תשמרו את הסכום שנחסך. מומלץ ליצור מעין קופת חיסכון – כך הכסף יהיה גלוי ומוחשי עבור הילד, אך לא יוכל לבזבזו בקלות. בהמשך, כשהילד מתבגר, מומלץ לבחון פיקדון בבנק כאמצעי חיסכון. קחו את ילדכם לבנק ותנו לו להרגיש אחראי לכסף שלו.
בחנו את האפשרות לעודד את ילדכם לחסוך בכך שתבטיחו כי תשתתפו במימון ההוצאה לאחר שיחסוך בעצמו חלק מוגדר מהסכום הדרוש.
חיסכו יחד כמשפחה לטובת מימוש מטרה משותפת כמו אירוע משפחתי או חופשה. כך תלמדו את הילדים לקחת בחשבון מטרות משותפות, להתחשב בצרכים ובהעדפות של אחרים ותיזכו להזדמנות לשוחח על כסף ועל שיקולים כספיים כחלק מהשיחות ביומיום.היעזרו גם במחשבון החיסכון כדי לעודד את ילדיכם להתחיל לחסוך.