דף מאמר
איך נערכים לעתיד הצפוי והלא צפוי?

 

למה חשוב לדאוג לעתיד שלכם?

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​אם יש משהו שאפשר להיות בטוחים בו זה שהעתיד בוא יבוא. נערכים לעתידהזמן רץ ולפני שהספקתם למצמץ כבר הילד גדל והגיע בר המצווה. בדרך יש גם הרבה הפתעות, לא תמיד נעימות. למשל, אם פתאום התקלקל הרכב, צריך לממן יישור שיניים לילדה או שבן הזוג חלה חס וחלילה. אתם תקבעו איך יראה העתיד שלכם. אתם יכולים להמשיך להיות מופתעים כל פעם מחדש. אבל, עם קצת מחשבה תוכלו להגשים חלומות ומטרות שתכננתם ​ולהיות ערוכים לכל הוצאה בלתי צפויה.​

מה זה אומר לדאוג לעתיד שלכם?

​כדי להיות מוכנים לכל אירוע – צפוי ובלתי צפוי, ולהיות מסוגלים להגשים מטרות וחלומות, חישבו מה תצטרכו לשם כך, תכננו קדימה והיעזרו בחיסכון, ביטוח והלוואה (רק אם שקלתם היטב). כך תוכלו להבטיח עתיד ורוד יותר לכם וליקיריכם.

חשוב לדאוג לעתיד שלכם, אבל אסור להזניח את ההווה. התנהלות כלכלית נכונה היום, תעזור לכם לבנות עתיד טוב יותר מחר. כמה צעדים פשוטים יסייעו לכם להתחיל כבר היום את המסע לעבר העתיד:

צאו מהמינוסמינוס בחשבון הבנק הוא בעצם הלוואה בריבית גבוהה במיוחד. קראו עוד על איך לצאת מהמינוס?

נהלו תקציב מאוזן - הקפידו לוודא כי בכל חודש ההכנסות שלכם גבוהות מההוצאות. תקציב מאוזן מאפשר לכם לתכנן בצורה טובה יותר את העתיד ולהיערך לאירועים צפויים ובלתי צפויים. קראו עוד על ניהול תקציב - בקלות ובפשטות​.

צמצמו הוצאות והגדילו הכנסות - לא מצליחים לנהל תקציב מאוזן והמינוס חוגג? נסו לצמצם הוצאות או להגדיל את הכנסותיכם. תחילה בדקו על מה אתם מוציאים כסף והחליטו איפה ניתן לקצץ. כולנו מוציאים כסף גם על דברים שלא באמת חייבים ולכולנו מגיע גם להנות מהכסף שעבדנו כל כך קשה עבורו. אבל אם נוציא יותר ממה שנכנס זה פשוט לא אפשרי להמשיך כך לאורך זמן. לאחר מכן, אפשר לנסות לבדוק גם אם ניתן להגדיל הכנסות באמצעות הגדלת שעות העבודה, עבודה נוספת או בכל דרך יצירתית אחרת. מאמץ קטן היום יכול לחסוך לכם הרבה כסף ודאגות בעתיד! 

במרוץ המטורף של החיים, רובנו שוכחים לעצור שניה ולחשוב על העתיד.

הוצאות צפויות - העתיד נראה כל כך רחוק אבל הזמן חולף מהר. הילדים גדלים מהר ופתאום יש בת מצווה, שיעורים פרטיים, לימודים וחתונה.... ובלי לשים לב כבר הגיעו הנכדים. בין לבין ההורים מזדקנים וכבר צריכים יותר עזרה. וכולנו יודעים שמתישהו נפרוש מהעבודה ובסבירות גבוהה גם נצטרך להתמודד עם החזרי הלוואות ומשכנתא, ועם הוצאות רפואיות גבוהות בגיל מבוגר ואולי עוד קודם לכן. אז למה אנחנו תמיד מופתעים כשהרגע מגיע?הוצאות בלתי צפויות – החיים מזמנים לנו הרבה הפתעות, לא תמיד נעימות כל כך, וכבר היה מי שאמר שהחיים הם כמו קופסת שוקולדים ולא ניתן לדעת מה תקבל... לפעמים נדמה שלנו זה אף פעם לא יקרה, אבל דברים קורים: הרכב מתקלקל, פתאום צריך טיפול שיניים יקר, או שפיטרו אתכם מהעבודה וייקח קצת זמן עד שתעמדו שוב על הרגליים. איכשהו אנחנו תמיד מופתעים שכל הדברים האלה גם עולים כסף, והרבה. כדי שלא תצטרכו להיכנס לחובות בכל פעם שאתם מופתעים, גם אתם תוכלו להיערך לכך באמצעות תכנון מוקדם, נחישות והתמדה.חלומות ומטרות – כולנו חולמים על חיים טובים יותר ורוצים להשיג לעצמנו וליקירינו את הטוב ביותר. זה יכול להיות כל דבר שאתם רוצים ולא יכולים להרשות לעצמכם היום: לשפץ או לעבור דירה, מכונית חדשה, לפתוח עסק או אפילו חופשה משפחתית. גם אתם רוצים להצליח להגשים חלומות ומטרות? קראו עוד על איך ממנים חלומות.

כדי להיערך לעתיד, להגיע מוכנים לאירועים צפויים, לא להיות מופתעים לרעה באירועים בלתי צפויים ולהצליח להגשים חלומות, כדאי להיעזר בחיסכון וביטוח, ולדעת איך משתמשים נכון בהלוואות אם אין ברירה אחרת.

חיסכון ייתן לכם חופש להגשים מטרות וחלומות ויהפוך את העתיד שלכם לבטוח יותר. חיסכון יאפשר לכם להיערך להוצאות צפויות ולהוצאות בלתי צפויות בעתיד, מבלי להיכנס לחובות ומבלי לקחת הלוואות. זכרו, יש חסכונות? אין הלוואות.

איך חוסכים? זה פשוט!

  1. שימו בצד - שימו בצד סכום קבוע מדי חודש, כמה שתוכלו, ואם נשאר לכם עוד קצת כסף בסוף החודש, העבירו גם אותו לחיסכון. החיסכון שלכם יכול לשמש אתכם לכל מטרה – הוצאות מתוכננות וגם הוצאות בלתי צפויות ואפילו חלומות שתרצו להגשים.
  2. הגדירו מטרות לחיסכון - הגדירו מטרות ברורות לחיסכון שלכם וחשבו כמה כסף תצטרכו לחסוך מדי חודש כדי לממש מטרות אלו. תוכלו להיעזר במחשבון חיסכון. זכרו כי ככל שתחסכו יותר כל חודש, תוכלו לחסוך במשך פחות זמן, אבל כדאי לקבוע סכום שתוכלו לעמוד בו.
    כדאי להפריד בין חסכונות לטווח קצר, לבין חסכונות לטווח ארוך ובינוני. כך למשל חיסכון לחופשה בקיץ הקרוב, הוא חיסכון לטווח קצר יחסית. מנגד, חיסכון לקניית בית בעוד מספר שנים הוא חיסכון לטווח בינוני או ארוך. בדרך כלל, חיסכון לטווח קצר ישמש למטרות שתרצו להשיג תוך שנה, בטווח הבינוני למטרות שתשיגו תוך שנה עד 5 שנים ובטווח הארוך לחיסכון שמיועד למטרה שתשיגו עוד שנים רבות.
  3. חסכו גם "כרית ביטחון" – כדאי להגדיר מטרה לחיסכון אבל חסכו גם סכום נוסף ללא מטרה מוגדרת. חיסכון זה יהיה מעין "כרית ביטחון" לכל מקרה שלא יהיה, מבלי להיכנס לחובות ומבלי שתידרשו לקחת הלוואה.
  4. בחרו היכן לחסוך - ישנם אפיקים רבים בהם ניתן לחסוך או להשקיע את הכסף. אפיקים שונים מניבים רווח שונה, לרוב בהתאם למשך הזמן בו תחסכו את הכסף ורמת הסיכון שבחיסכון או בהשקעה. ככל שהתשואה גבוהה יותר, כך כנראה שהסיכון גבוה יותר. מה שבטוח, לחסוך מתחת לבלטות זה בכלל לא בטוח וגם לא תיהנו מהריבית דריבית. צפו בסרטון ריבית דריבית - איך או נגדך?

עוד לא בטוחים איך חוסכים ומתמידים? קראו עוד על למה חשוב לחסוך.

ביטוח יכול לסייע לכם להגן על האנשים והדברים היקרים לכם ולהתגבר על הוצאות גדולות בלתי צפויות. כדאי לשקול רכישת ביטוח עבור כל דבר שתרצו להגן עליו. בעת הקניה, יש לשקול האם המחיר שתשלמו עבור הביטוח שווה את הפיצוי שתקבלו אם הדבר שאותו ביטחתם ייפגע. ישנן חברות ביטוח רבות וכדאי להשוות ביניהן את המחירים, תנאי הביטוח, איכות החברה והשירות שלה, כדי לוודא שתקבלו את התמורה הטובה ביותר לכספכם.

  1. איך עובד ביטוח? ביטוח הוא הסכם (פוליסה) ביניכם לבין חברת הביטוח, שבו נקבעים הסכום שתצטרכו לשלם לחברת הביטוח (דמי הביטוח) והסכום שתקבלו מהחברה אם יקרה האירוע שעבורו קניתם את הביטוח. למשל, בפוליסה לביטוח דירה יקבע כמה תשלמו לחברה על הביטוח ובכמה תפצה אתכם החברה אם יקרה נזק לדירה. זכרו שעליכם לשלם את דמי הביטוח כדי שהביטוח ייכנס לתוקף, בין אם קרה האירוע או לא קרה. הפוליסה מגדירה במדויק באילו תנאים תהיו זכאים לקבל פיצוי כספי ולכן חשוב לקרוא היטב את הפוליסה, לדעת על מה אתם חותמים ובעבור מה אתם משלמים.
  2. איזה ביטוח לקנות? קיימים ביטוחים שונים ומגוונים כגון ביטוח בריאות, ביטוח רכב, ביטוח דירה ועוד. בחלק מהמקרים יש חובה לקנות ביטוח, אך במרבית המקרים תוכלו לבחור אם לקנות ואיזה ביטוח לקנות. בדקו איזה ביטוח מתאים לצרכים שלכם ומגן על היקר לכם בדיוק באופן שאתם רוצים. וודאו שאין לכם ביטוח אחר שעונה על צורך זה.
  3. איך מפעילים את הביטוח? אם קרה האירוע שעבורו רכשתם ביטוח, תוכלו להפעיל את הביטוח ולהגיש תביעה לקבלת פיצוי. בעת התביעה חשוב לפעול בהתאם להנחיות הביטוח בצורה מסודרת. תעדו היטב את האירוע המדובר, העבירו לחברת הביטוח את כל הפרטים בכתב ובהקדם האפשרי, וזכרו כי הזמן עד לקבלת פיצוי מלא עלול להתארך מעבר לצפוי כך שאולי תצטרכו לשלם על הנזק תחילה מכספכם.

קראו עוד על מה צריך לדעת על ביטוח.

עצה


​בעת החתימה על הפוליסה היו ערניים וכנים והשתדלו
למסור מידע מלא ונכון כדי להבטיח שתקבלו את הפיצוי
המלא המגיע לכם.

הלוואה מאפשרת לכם להשתמש עכשיו בכסף של מישהו אחר, בתמורה להתחייבות שתחזירו אותו בעתיד בתוספת ריבית. בהסכם ההלוואה נקבע מראש מתי תחזירו את הכסף ובאילו תנאים. הלוואה יכולה לסייע לכם להתמודד עם הוצאה גדולה ובלתי צפויה, בתנאי שתוכלו לעמוד בהחזר ההלוואה בהמשך. זכרו כי גם מינוס בחשבון הבנק הוא בעצם הלוואה, ולמעשה הלוואה בתנאים גרועים. אם אתם זקוקים להלוואה, עדיף שתבדקו מהן האפשרויות שעומדות בפניכם ולא תיקחו את ההלוואה הראשונה שמוצעת לכם רק כי היא ניתנת אוטומטית בחשבון הבנק.

  1. הלוואה לכל מטרה? זה נשמע כל כך פשוט ונעים לקבל הלוואה, אבל בסופו של דבר תצטרכו להחזיר את כל הכסף שקיבלתם וגם ריבית על ההלוואה. לכן, לא כדאי לקחת הלוואה כדי לממן הוצאה שלא חייבים, כמו חופשה או רכב חדש. הלוואה לוקחים רק כדי לגשר על הוצאה לא צפויה שאין לכם ברירה אלא לשלם עליה, כמו תשלום חוב או תיקון הכרחי ולא צפוי בבית או ברכב, ורק אם אין לכם חיסכון קיים שתוכלו להשתמש בו. לעיתים, אפשר לשקול הלוואה כדי לאפשר לעצמכם להגדיל את ההכנסה העתידית שלכם, למשל עבור לימודים או הכשרה מקצועית שתעזור לכם לשפר את מצבכם בעבודה. בכל מקרה, לא לוקחים הלוואה אם לא תוכלו לעמוד בהחזר ההלוואה והריבית שנקבעה.
  2. כמה תעלה ההלוואה? תמיד, אבל תמיד תחזירו יותר כסף מהסכום שקיבלתם כהלוואה. לכן, אם יש לכם אפשרות להשתמש בחיסכון קיים כנראה שישתלם לכם יותר להשתמש בכסף שברשותכם ולא לקחת הלוואה, עליה תשלמו ריבית. לפני שלוקחים הלוואה וודאו כי תוכלו לעמוד בהחזר ההלוואה בהתאם לתנאים שנקבעו מראש.
  3. ממי לקחת הלוואה? אפשר לקחת הלוואה מגופים רבים בתנאים שונים: בנקים, גופים פנסיוניים, חברות כרטיסי אשראי, המעסיק שלכם, חברות פרטיות ואפילו חברים ומשפחה. חלקם מפוקחים על ידי הממשלה. אם כבר החלטתם שהלוואה מתאימה עבורכם, השוו את התנאים שמציעים לכם גורמים שונים (למשל, את גובה הריבית בהצעות השונות ומה יהיה ההחזר החודשי), ובחרו את ההלוואה המשתלמת ביותר עבורכם. 

רוצים לדעת מה צריך להשוות כשלוקחים הלוואה? קראו עוד על מתי לקחת הלוואה או בידקו אילו שאלות שואלים כשלוקחים הלוואה.

אם אתם יודעים מראש שתצטרכו כסף, למטרה מוגדרת או לצורך מימון אירוע שאתם יודעים שיקרה בעתיד כנראה שחיסכון הוא הפתרון המתאים ביותר עבורכם. כדאי להתחיל לחסוך מוקדם ככל שניתן, כך תוכלו לחסוך סכום קטן למשך תקופה ארוכה שיספיק לכל המטרות שלכם. היעזרו במחשבון החיסכון כדי לדעת כמה זמן תצטרכו לחסוך.

בכל מקרה, שימו בצד תמיד גם סכום קטן לכל מקרה שיקרה, גם במקרה. חיסכון זה יהיה כרית הביטחון שלכם, כדי שתוכלו תמיד לישון טוב בלילה. את הכסף מעבירים לחיסכון כבר בתחילת החודש כדי שלא יתבזבז על הוצאות אחרות. צפו בסרטון דבר ראשון כסף לחיסכון​.

אם אתם לא בטוחים שתצטרכו את הכסף אבל יודעים שאם יגיע הרגע זה יעלה לכם הרבה כסף, כנראה שכדאי לכם לשקול לרכוש ביטוח.

הלוואה​ לא כדאית באמת אף פעם, אלא אם אתם משקיעים בעתיד שלכם וההלוואה תעזור לכם להגדיל את ההכנסה שלכם ולשפר את כישורי העבודה שלכם. אחרת, לוקחים הלוואה רק אם ממש חייבים ורק אם יכולים לעמוד בתשלום ההחזר.

 

הדרך לעתיד טוב יותר מתחילה עכשיו

חשוב לדאוג לעתיד שלכם, אבל אסור להזניח את ההווה. התנהלות כלכלית נכונה היום, תעזור לכם לבנות עתיד טוב יותר מחר. כמה צעדים פשוטים יסייעו לכם להתחיל כבר היום את המסע לעבר העתיד:

צאו מהמינוסמינוס בחשבון הבנק הוא בעצם הלוואה בריבית גבוהה במיוחד. קראו עוד על איך לצאת מהמינוס?

נהלו תקציב מאוזן - הקפידו לוודא כי בכל חודש ההכנסות שלכם גבוהות מההוצאות. תקציב מאוזן מאפשר לכם לתכנן בצורה טובה יותר את העתיד ולהיערך לאירועים צפויים ובלתי צפויים. קראו עוד על ניהול תקציב - בקלות ובפשטות​.

צמצמו הוצאות והגדילו הכנסות - לא מצליחים לנהל תקציב מאוזן והמינוס חוגג? נסו לצמצם הוצאות או להגדיל את הכנסותיכם. תחילה בדקו על מה אתם מוציאים כסף והחליטו איפה ניתן לקצץ. כולנו מוציאים כסף גם על דברים שלא באמת חייבים ולכולנו מגיע גם להנות מהכסף שעבדנו כל כך קשה עבורו. אבל אם נוציא יותר ממה שנכנס זה פשוט לא אפשרי להמשיך כך לאורך זמן. לאחר מכן, אפשר לנסות לבדוק גם אם ניתן להגדיל הכנסות באמצעות הגדלת שעות העבודה, עבודה נוספת או בכל דרך יצירתית אחרת. מאמץ קטן היום יכול לחסוך לכם הרבה כסף ודאגות בעתיד! 

חושבים על העתיד

במרוץ המטורף של החיים, רובנו שוכחים לעצור שניה ולחשוב על העתיד.

הוצאות צפויות - העתיד נראה כל כך רחוק אבל הזמן חולף מהר. הילדים גדלים מהר ופתאום יש בת מצווה, שיעורים פרטיים, לימודים וחתונה.... ובלי לשים לב כבר הגיעו הנכדים. בין לבין ההורים מזדקנים וכבר צריכים יותר עזרה. וכולנו יודעים שמתישהו נפרוש מהעבודה ובסבירות גבוהה גם נצטרך להתמודד עם החזרי הלוואות ומשכנתא, ועם הוצאות רפואיות גבוהות בגיל מבוגר ואולי עוד קודם לכן. אז למה אנחנו תמיד מופתעים כשהרגע מגיע?הוצאות בלתי צפויות – החיים מזמנים לנו הרבה הפתעות, לא תמיד נעימות כל כך, וכבר היה מי שאמר שהחיים הם כמו קופסת שוקולדים ולא ניתן לדעת מה תקבל... לפעמים נדמה שלנו זה אף פעם לא יקרה, אבל דברים קורים: הרכב מתקלקל, פתאום צריך טיפול שיניים יקר, או שפיטרו אתכם מהעבודה וייקח קצת זמן עד שתעמדו שוב על הרגליים. איכשהו אנחנו תמיד מופתעים שכל הדברים האלה גם עולים כסף, והרבה. כדי שלא תצטרכו להיכנס לחובות בכל פעם שאתם מופתעים, גם אתם תוכלו להיערך לכך באמצעות תכנון מוקדם, נחישות והתמדה.חלומות ומטרות – כולנו חולמים על חיים טובים יותר ורוצים להשיג לעצמנו וליקירינו את הטוב ביותר. זה יכול להיות כל דבר שאתם רוצים ולא יכולים להרשות לעצמכם היום: לשפץ או לעבור דירה, מכונית חדשה, לפתוח עסק או אפילו חופשה משפחתית. גם אתם רוצים להצליח להגשים חלומות ומטרות? קראו עוד על איך ממנים חלומות.

כדי להיערך לעתיד, להגיע מוכנים לאירועים צפויים, לא להיות מופתעים לרעה באירועים בלתי צפויים ולהצליח להגשים חלומות, כדאי להיעזר בחיסכון וביטוח, ולדעת איך משתמשים נכון בהלוואות אם אין ברירה אחרת.

חיסכון

חיסכון ייתן לכם חופש להגשים מטרות וחלומות ויהפוך את העתיד שלכם לבטוח יותר. חיסכון יאפשר לכם להיערך להוצאות צפויות ולהוצאות בלתי צפויות בעתיד, מבלי להיכנס לחובות ומבלי לקחת הלוואות. זכרו, יש חסכונות? אין הלוואות.

איך חוסכים? זה פשוט!

  1. שימו בצד - שימו בצד סכום קבוע מדי חודש, כמה שתוכלו, ואם נשאר לכם עוד קצת כסף בסוף החודש, העבירו גם אותו לחיסכון. החיסכון שלכם יכול לשמש אתכם לכל מטרה – הוצאות מתוכננות וגם הוצאות בלתי צפויות ואפילו חלומות שתרצו להגשים.
  2. הגדירו מטרות לחיסכון - הגדירו מטרות ברורות לחיסכון שלכם וחשבו כמה כסף תצטרכו לחסוך מדי חודש כדי לממש מטרות אלו. תוכלו להיעזר במחשבון חיסכון. זכרו כי ככל שתחסכו יותר כל חודש, תוכלו לחסוך במשך פחות זמן, אבל כדאי לקבוע סכום שתוכלו לעמוד בו.
    כדאי להפריד בין חסכונות לטווח קצר, לבין חסכונות לטווח ארוך ובינוני. כך למשל חיסכון לחופשה בקיץ הקרוב, הוא חיסכון לטווח קצר יחסית. מנגד, חיסכון לקניית בית בעוד מספר שנים הוא חיסכון לטווח בינוני או ארוך. בדרך כלל, חיסכון לטווח קצר ישמש למטרות שתרצו להשיג תוך שנה, בטווח הבינוני למטרות שתשיגו תוך שנה עד 5 שנים ובטווח הארוך לחיסכון שמיועד למטרה שתשיגו עוד שנים רבות.
  3. חסכו גם "כרית ביטחון" – כדאי להגדיר מטרה לחיסכון אבל חסכו גם סכום נוסף ללא מטרה מוגדרת. חיסכון זה יהיה מעין "כרית ביטחון" לכל מקרה שלא יהיה, מבלי להיכנס לחובות ומבלי שתידרשו לקחת הלוואה.
  4. בחרו היכן לחסוך - ישנם אפיקים רבים בהם ניתן לחסוך או להשקיע את הכסף. אפיקים שונים מניבים רווח שונה, לרוב בהתאם למשך הזמן בו תחסכו את הכסף ורמת הסיכון שבחיסכון או בהשקעה. ככל שהתשואה גבוהה יותר, כך כנראה שהסיכון גבוה יותר. מה שבטוח, לחסוך מתחת לבלטות זה בכלל לא בטוח וגם לא תיהנו מהריבית דריבית. צפו בסרטון ריבית דריבית - איך או נגדך?

עוד לא בטוחים איך חוסכים ומתמידים? קראו עוד על למה חשוב לחסוך.

ביטוח

ביטוח יכול לסייע לכם להגן על האנשים והדברים היקרים לכם ולהתגבר על הוצאות גדולות בלתי צפויות. כדאי לשקול רכישת ביטוח עבור כל דבר שתרצו להגן עליו. בעת הקניה, יש לשקול האם המחיר שתשלמו עבור הביטוח שווה את הפיצוי שתקבלו אם הדבר שאותו ביטחתם ייפגע. ישנן חברות ביטוח רבות וכדאי להשוות ביניהן את המחירים, תנאי הביטוח, איכות החברה והשירות שלה, כדי לוודא שתקבלו את התמורה הטובה ביותר לכספכם.

  1. איך עובד ביטוח? ביטוח הוא הסכם (פוליסה) ביניכם לבין חברת הביטוח, שבו נקבעים הסכום שתצטרכו לשלם לחברת הביטוח (דמי הביטוח) והסכום שתקבלו מהחברה אם יקרה האירוע שעבורו קניתם את הביטוח. למשל, בפוליסה לביטוח דירה יקבע כמה תשלמו לחברה על הביטוח ובכמה תפצה אתכם החברה אם יקרה נזק לדירה. זכרו שעליכם לשלם את דמי הביטוח כדי שהביטוח ייכנס לתוקף, בין אם קרה האירוע או לא קרה. הפוליסה מגדירה במדויק באילו תנאים תהיו זכאים לקבל פיצוי כספי ולכן חשוב לקרוא היטב את הפוליסה, לדעת על מה אתם חותמים ובעבור מה אתם משלמים.
  2. איזה ביטוח לקנות? קיימים ביטוחים שונים ומגוונים כגון ביטוח בריאות, ביטוח רכב, ביטוח דירה ועוד. בחלק מהמקרים יש חובה לקנות ביטוח, אך במרבית המקרים תוכלו לבחור אם לקנות ואיזה ביטוח לקנות. בדקו איזה ביטוח מתאים לצרכים שלכם ומגן על היקר לכם בדיוק באופן שאתם רוצים. וודאו שאין לכם ביטוח אחר שעונה על צורך זה.
  3. איך מפעילים את הביטוח? אם קרה האירוע שעבורו רכשתם ביטוח, תוכלו להפעיל את הביטוח ולהגיש תביעה לקבלת פיצוי. בעת התביעה חשוב לפעול בהתאם להנחיות הביטוח בצורה מסודרת. תעדו היטב את האירוע המדובר, העבירו לחברת הביטוח את כל הפרטים בכתב ובהקדם האפשרי, וזכרו כי הזמן עד לקבלת פיצוי מלא עלול להתארך מעבר לצפוי כך שאולי תצטרכו לשלם על הנזק תחילה מכספכם.

קראו עוד על מה צריך לדעת על ביטוח.

עצה


​בעת החתימה על הפוליסה היו ערניים וכנים והשתדלו
למסור מידע מלא ונכון כדי להבטיח שתקבלו את הפיצוי
המלא המגיע לכם.

הלוואה

הלוואה מאפשרת לכם להשתמש עכשיו בכסף של מישהו אחר, בתמורה להתחייבות שתחזירו אותו בעתיד בתוספת ריבית. בהסכם ההלוואה נקבע מראש מתי תחזירו את הכסף ובאילו תנאים. הלוואה יכולה לסייע לכם להתמודד עם הוצאה גדולה ובלתי צפויה, בתנאי שתוכלו לעמוד בהחזר ההלוואה בהמשך. זכרו כי גם מינוס בחשבון הבנק הוא בעצם הלוואה, ולמעשה הלוואה בתנאים גרועים. אם אתם זקוקים להלוואה, עדיף שתבדקו מהן האפשרויות שעומדות בפניכם ולא תיקחו את ההלוואה הראשונה שמוצעת לכם רק כי היא ניתנת אוטומטית בחשבון הבנק.

  1. הלוואה לכל מטרה? זה נשמע כל כך פשוט ונעים לקבל הלוואה, אבל בסופו של דבר תצטרכו להחזיר את כל הכסף שקיבלתם וגם ריבית על ההלוואה. לכן, לא כדאי לקחת הלוואה כדי לממן הוצאה שלא חייבים, כמו חופשה או רכב חדש. הלוואה לוקחים רק כדי לגשר על הוצאה לא צפויה שאין לכם ברירה אלא לשלם עליה, כמו תשלום חוב או תיקון הכרחי ולא צפוי בבית או ברכב, ורק אם אין לכם חיסכון קיים שתוכלו להשתמש בו. לעיתים, אפשר לשקול הלוואה כדי לאפשר לעצמכם להגדיל את ההכנסה העתידית שלכם, למשל עבור לימודים או הכשרה מקצועית שתעזור לכם לשפר את מצבכם בעבודה. בכל מקרה, לא לוקחים הלוואה אם לא תוכלו לעמוד בהחזר ההלוואה והריבית שנקבעה.
  2. כמה תעלה ההלוואה? תמיד, אבל תמיד תחזירו יותר כסף מהסכום שקיבלתם כהלוואה. לכן, אם יש לכם אפשרות להשתמש בחיסכון קיים כנראה שישתלם לכם יותר להשתמש בכסף שברשותכם ולא לקחת הלוואה, עליה תשלמו ריבית. לפני שלוקחים הלוואה וודאו כי תוכלו לעמוד בהחזר ההלוואה בהתאם לתנאים שנקבעו מראש.
  3. ממי לקחת הלוואה? אפשר לקחת הלוואה מגופים רבים בתנאים שונים: בנקים, גופים פנסיוניים, חברות כרטיסי אשראי, המעסיק שלכם, חברות פרטיות ואפילו חברים ומשפחה. חלקם מפוקחים על ידי הממשלה. אם כבר החלטתם שהלוואה מתאימה עבורכם, השוו את התנאים שמציעים לכם גורמים שונים (למשל, את גובה הריבית בהצעות השונות ומה יהיה ההחזר החודשי), ובחרו את ההלוואה המשתלמת ביותר עבורכם. 

רוצים לדעת מה צריך להשוות כשלוקחים הלוואה? קראו עוד על מתי לקחת הלוואה או בידקו אילו שאלות שואלים כשלוקחים הלוואה.

אז איך יודעים מה כדאי?

אם אתם יודעים מראש שתצטרכו כסף, למטרה מוגדרת או לצורך מימון אירוע שאתם יודעים שיקרה בעתיד כנראה שחיסכון הוא הפתרון המתאים ביותר עבורכם. כדאי להתחיל לחסוך מוקדם ככל שניתן, כך תוכלו לחסוך סכום קטן למשך תקופה ארוכה שיספיק לכל המטרות שלכם. היעזרו במחשבון החיסכון כדי לדעת כמה זמן תצטרכו לחסוך.

בכל מקרה, שימו בצד תמיד גם סכום קטן לכל מקרה שיקרה, גם במקרה. חיסכון זה יהיה כרית הביטחון שלכם, כדי שתוכלו תמיד לישון טוב בלילה. את הכסף מעבירים לחיסכון כבר בתחילת החודש כדי שלא יתבזבז על הוצאות אחרות. צפו בסרטון דבר ראשון כסף לחיסכון​.

אם אתם לא בטוחים שתצטרכו את הכסף אבל יודעים שאם יגיע הרגע זה יעלה לכם הרבה כסף, כנראה שכדאי לכם לשקול לרכוש ביטוח.

הלוואה​ לא כדאית באמת אף פעם, אלא אם אתם משקיעים בעתיד שלכם וההלוואה תעזור לכם להגדיל את ההכנסה שלכם ולשפר את כישורי העבודה שלכם. אחרת, לוקחים הלוואה רק אם ממש חייבים ורק אם יכולים לעמוד בתשלום ההחזר.