דף מאמר
מה באמת צריך לדעת כששוכרים דירה?

 

למה חשוב להיערך לפני ששוכרים דירה?

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​שכירת דירהרוצים לצאת סוף סוף מהבית של ההורים ולהרגיש כמו גדולים? שכירת דירה היא הצעד המשמעותי הראשון שלכם בדרך לעצמאות כלכלית. הוא כולל הוצאה כספית גדולה וחתימה על חוזה. עצמאות מלווה בחופש רב אך גם באחריות – חשוב שתדעו איך להתנהל נכון כדי שתיהנו מהחופש, אך גם כדי שתצליחו לעמוד על הרגליים בכוחות עצמכם.

מה זה אומר להיערך לפני ששוכרים דירה?

​שכירת דירה יכולה להיות חוויה חיובית ושינוי מרענן, אבל לשם כך חשוב שתיערכו בהתאם. כדאי לוודא שאתם מוכנים כלכלית לשכירת דירה, לבחור דירה מתאימה, לתכנן היטב את התקציב שלכם, לשלם חשבונות בזמן ולהיות מוכנים להוצאות בלתי צפויות.

שוקלים לשכור דירה?

החלטתם שאתם רוצים לצאת לדרך חדשה ולשכור דירה? לפני שאתם מקבלים החלטה, בדקו אם אתם יכולים לעמוד בהוצאות הכרוכות בכך.

  1. הגדירו את התקציב שלכם. קבעו כמה כסף אתם יכולים להקצות מדי חודש לשכירת דירה. זכרו כי שכירת דירה מלווה בהוצאה כספית גדולה, אליה אתם מחויבים במשך שנה שלמה לפחות. התקציב שלכם נגזר מסך ההכנסות שעומדות לרשותכם; משכורת, סיוע מקרובי משפחה, הבטחת הכנסה מביטוח לאומי וכיו"ב.
  2. הכינו רשימה של הדברים שאתם מחפשים בדירה החדשה. נסו לבדוק אילו מאפיינים הכי חשובים לכם ועל אילו אתם מוכנים להתפשר. רשימה זו יכולה לכלול מאפיינים כמו אזור מגורים מועדף, גודל הדירה, מצב הדירה, מספר שותפים ועוד.
  3. ערכו סקר שוק ראשוני. מצאו מהו טווח המחירים של דירה המתאימה להעדפותיכם. ניתן לבדוק מחירים בלוחות מודעות באינטרנט, בעיתונים ואפילו ברשתות חברתיות. בשלב זה מספיק לקבל רושם כללי לגבי טווח המחירים שאתם צפויים לשלם בעת השכירות.
  4. בדקו כמה יעלה לכם לשכור דירה. חשוב לזכור כי מעבר לדמי השכירות, אותם בדקתם בסקר השוק, יש לקחת בחשבון גם הוצאות נוספות כמו הובלות, רהיטים, תשלום חשבונות, קניית מזון ועוד.

מקבלים החלטה
לאחר שהג​דרתם את התקציב שלכם ובדקתם כמה יעלה לכם לשכור דירה, הגיע הזמן לקבל החלטה:

אם גיליתם שתוכלו לעמוד בכל ההוצאות הצפויות לכם על שכירת דירה, אז הגיע הזמן להתחיל לחפש את דירת חלומותיכם. אם גיליתם שלא תוכלו לעמוד בהוצאות על שכירת הדירה, בדקו אם תוכלו להגדיל את מסגרת התקציב שלכם כדי שתוכלו להרשות לעצמכם לשכור את הדירה שאתם רוצים, להגדיל את ההכנסה או להקטין הוצאות אחרות. אם לא הצלחתם להגדיל את התקציב, תוכלו להתפשר קצת בדרישותיכם ולמצוא דירה זולה יותר או לחילופין, לדחות את המעבר ולחסוך כסף נוסף, עד שתוכלו להרשות לעצמכם לשכור את דירת חלומותיכם.

אחרי שהגדרתם את התקציב שתוכלו לעמוד בו והבנתם איזה סוג דירות יוכלו להתאים לצרכים וליכולות שלכם, זה הזמן להתחיל לחפש.

ניתן למצוא דירות להשכרה בלוחות מודעות באינטרנט, בעיתונים ואפילו ברשתות חברתיות. ודאו כי בחנתם את כל אפשרויות המגורים שמתאימות לכם, כמו מעונות סטודנטים, אזורי מגורים שונים, מספר שותפים שונה ועוד. כדאי לבחור דירה שתתאים לכמה שיותר מאפיינים שהגדרתם, אבל כמובן לא תחרוג ממגבלת התקציב שלכם.

אנשים רבים מחפשים דירות להשכרה ולכן ייתכן שחיפוש הדירה יתארך מעבר לצפוי או שתיאלצו להתפשר על חלק מדרישותיכם. התחילו לחפש מספיק זמן מראש כאשר אתם מחליטים לשכור דירה והיערכו למקרה שייקח לכם יותר זמן מהמתוכנן.

שימו לב!

זכרו שהתשלומים אינם נגמרים בשכר הדירה. השוו גם את
כל העלויות הנוספות בכל דירה: ריהוט, הובלות, ועד בית,
ארנונה, חניה, חשבונות חשמל, מים, גז ועוד. 

תוכלו לברר עלויות אלו עם בעל הדירה, עם הדיירים
 הקודמים או להעריכן בעזרת חברים וקרובי משפחה בעלי
 ניסיון. אל תשכחו להתחשב בהוצאות שאינן נוגעות בהכרח
לשכירות כגון קניות, בילויים, מזון ועוד.


 

מצאתם את דירת חלומותיכם בתקציב שמתאים לכם? רגע לפני שאתם נכנסים לדירה החדשה, תצטרכו לחתום על חוזה עם בעל הדירה. חשוב לזכור שכל דבר שתחתמו עליו במסגרת החוזה ישפיע עליכם מבחינה כלכלית ויחייב אתכם למשך כל תקופת השכירות. החוזה יכול גם להגן עליכם, לכן וודאו שכל סיכום עם בעל הדירה מופיע גם בחוזה.

קראו היטב את החוזה - החוזה הוא מסמך משפטי המנוסח לפעמים בצורה לא כל כך ברורה. חשוב שתתעכבו לקרוא את כל הפרטים, תתייעצו ואל תתביישו לשאול את בעל הדירה אם משהו לא ברור. בדקו את כל הפרטים שיכולים להשפיע על התקציב שלכם ועל התנהלותכם הכלכלית במהלך השנה הקרובה. שימו לב במיוחד לסעיפים שעוסקים בנושאים הבאים:
    • גובה שכר הדירה ומתי משלמים אותו (האם יש יום קבוע אחת לחודש, רבעון, או מראש לשנה);
    • איך משלמים את שכר הדירה (מזומן, שיקים, העברה בנקאית);
    • האם תידרשו לספק בטחונות ליכולת שלכם לשלם את דמי השכירות כמו:פיקדון, שיק בטחון, שיק בנקאי, שטר חוב, ערבות בנקאית, ערבים או משהו אחר) ומה יקרה אם לא תעמדו בתשלומים;
    • מי אחראי לשלם את החשבונות;
    • מה הציוד הקיים בדירה והאם תידרשו להשתתף בעלות התיקונים;
    • האם תידרשו לערוך ביטוח לדירה;
    • מהם התנאים לעזיבה, מה קורה אם תרצו לעזוב לפני סוף החוזה ועוד.

שימו לב שניתן להתמקח עם בעל הדירה לגבי מרבית הפרטים המופיעים בחוזה. למשל, מומלץ לקבוע עם בעל הדירה מועדי תשלום הנוחים לכם כדי שלא תיכנסו למינוס בבנק אחרי כל תשלום. אתם לקראת חתימה על חוזה שכירות? צפו בסרטון​​​ לא חותמים אם לא מבינים!

היעזרו בבעלי ניסיון - חתימה על חוזה בפעם הראשונה היא עניין לא פשוט ולכן מומלץ להיעזר בחברים או קרובי משפחה שהתנסו בכך וכנראה יכולים לסייע. במידת הצורך ניתן אף להסתייע בעו"ד על מנת לברר את כל ההשלכות של חוזה השכירות. בדקו אם תוכלו להתייעץ עם עו"ד מטעם אגודות הסטודנטים השונות, במרכזי הצעירים העירוניים או בעמותות שונות בחינם או בעלות מוזלת.​ 

עדכנו את התקציב שלכם - לאחר החתימה על החוזה, אל תשכחו לבדוק מהן ההוצאות בעת שכירת דירה ולעדכן את התקציב שלכם בהתאם.

​ביטוח דירה לשוכרים הוא מוצר חשוב שנותן מענה ביטוחי למקרה שחלילה ייתרחש אסון. למרות שהדירה השכורה אינה בבעלות השוכר, חלק מהתכולה שייך לו ונזקים שעלולים להיגרם לדירה עשויים להיות באחריותו. במרבית חוזי השכירות, האחריות על מבנה הדירה היא של המשכיר, כלומר בעל הדירה. במקרה שיגרם נזק לדירה או לאחד השכנים בגלל רשלנות של השוכר, הוא עשוי להידרש לפצות את בעל הנכס או את השכנים. ביטוח דירה נועד לסייע בהתמודדות עם הנזק. ​

ביטוח תכולה 

תכולת דירה - כל פריט רכוש הנמצא בדירה והוא של השוכר או באחריותו . כדאי לבדוק בזמן ההצטרפות לפוליסת הביטוח​ אילו פריטים נכללים בה.

המחיר עבור ביטוח תכולה תלוי במספר גורמים:

  • סוג המבנה והקומה בה הדירה נמצאת
  • שווי הפריטים המבוטחים (ככל שהסכום גבוה יותר מחיר הביטוח עולה)
  • היסטוריית התביעות של רוכש הפוליסה
  • הכיסויים בפוליסה

טרם רכישת פוליסת ביטוח דירה, ניתן לגלוש למחשבון ביטוח דירה של רשות שוק ההון, להשוות בין כל הצעות הביטוח המתאימות.  התנהלות נכונה תסייע לחסוך כסף.

חשוב לשים לב לאותיות הקטנות, ולצד מחיר הביטוח להשוות גם את הציון במדד שירות חברות הביטוח, הכיסויים הכלולים בביטוח וסכומי ההשתתפות העצמית.

למידע נוסף על ביטוח הדירה - היכנסו לעמוד ביטוח דירה: לכל שאלה תשובה.

הידעתם?

​הבגדים, החפצים האישיים והתכשיטים בביטוח תכולת הדירה
מכוסים גם מחוץ לדירה (פרט לגניבה), ובתנאי שהתכולה 
 לא ניזוקה ברכב או בחוץ לארץ.
​כיסוי זה מוגבל ל-5% מסכום ביטוח התכולה.


ביטוח אחריות כלפי צד שלישי מגן בפני תשלום בשל תאונה שנגרמה על ידי רוכש הפוליסה או בני משפחתו והביאה לפגיעה ונזק בגוף או ברכוש לצד שלישי. ההרחבה לביטוח צד ג' מגנה מפני תביעה בסכום גבוה, במקרה שתאונה תתרחש בבית. לדוגמה, אם עציץ נופל מהמרפסת ופוגע חלילה בראשו של עובר אורח או אחת הדירות הסמוכות ניזוקה בשל שריפה שנגרמה בשל השארת נר דולק.​

במידה ובעל הדירה רכש ביטוח על הדירה השכורה, חשוב לוודא שהוא כתב את שם השוכר בפוליסה או כלל בה סעיף של "ויתור שיבוב". סעיף זה קובע שאם יגרם לדירה נזק בשל רשלנות השוכר, חברת הביטוח בה מבוטח בעל הדירה לא תהיה רשאית לתבוע מהשוכר את הנזק ששילמה בעקבות הנזק שנגרם.​


נכנסתם לדירה החדשה? תתחדשו! כשוכרים אתם זכאים ללא מעט זכויות אך חלות עליכם גם חובות לא מעטות. זכרו כי זכותכם לדרוש מבעל הדירה לבצע תיקונים ולטפל בבעיות שהוגדרו בחוזה. מנגד, זכרו שהחוזה מחייב גם אתכם במלואו, גם אם כמה מסעיפיו נראים לעיתים בלתי הגיוניים. ישנם כמה צעדים פשוטים שיסייעו לכם להתנהל כלכלית במהלך תקופת השכירות:

  1. שלמו את החשבונות בזמן. ודאו כי אתם משלמים את כל החשבונות במועד, שכן עיכוב בתשלום עלול להוביל לצבירת ריבית ולחובות גדולים. שימו לב כי חשבונות רבים כמו מים, חשמל וארנונה משולמים לרוב אחת לחודשיים ויש להיערך לכך בהתאם.
  2. נצלו הטבות. פעמים רבות צעירים וסטודנטים זכאים להנחות מגוונות בחשבונות שונים כמו ארנונה, אינטרנט או כבלים/לווין. בדקו אם גם אתם זכאים להנחה כלשהי. בנוסף, גובה חשבון המים מושפע ממספר הדיירים המתגוררים בדירה ולכן חשוב לעדכן על כך את ספק המים.
  3. חלקו את ההוצאות בין השותפים. אם אתם גרים בדירת שותפים עקבו באופן סדיר אחר תשלום החשבונות, ערכו רישום  מסודר וחלקו את התשלומים לפי מה שקבעתם ביניכם.​
  4. נהלו את התקציב שלכם בתבונה. חשוב לנהל תקציב באופן מסודר ולשמור מעט כסף בצד להוצאות בלתי צפויות. תשלום חשבונות במועדים קבועים יכול לסייע לכם לתכנן קדימה מבלי להיכנס לחובות. אל תשכחו לכלול בתקציב גם הוצאות לבילויים ודברים נוספים שאתם אוהבים. היעזרו במחשבון ניהול תקציב. השתדלו לשמור על מסגרת התקציב ולהגדיר מראש את הסכום לבזבוזים כדי לא להתפתות להוצאות גדולות מדי שלא תוכלו לעמוד בהן.

עברה לה שנה והחוזה שלכם לקראת סיום. לפני שתעזבו את הדירה יש כמה דברים שחשוב לזכור לעשות כדי להימנע מחובות ותשלומים מיותרים.

  1. היערכו מראש לסיום החוזה. בדקו היטב מהם התנאים לסיום החוזה​ והיערכו מספיק זמן מראש. כדי להימנע מאי-נעימות התחילו לחפש דירה חדשה להשכרה או מצאו פתרון מגורים אחר. אם תחליטו לבסוף שלא לעזוב את הדירה, חשוב לברר מול בעל הדירה מהם התנאים לחידוש החוזה.
  2. שלמו את כל החשבונות והודיעו על עזיבתכם. לפני שתעזבו את הדירה, ודאו כי שילמתם את כל החשבונות שנותרו לכם, כדי שלא תצברו חובות בהמשך. הודיעו לגופים השונים (עירייה, חברת החשמל, חברת המים, חברת הגז, חברת האינטרנטט והטלוויזיה) על עזיבת הדירה, כדי שלא ימשיכו לחייב אתכם או לשלוח חשבונות על שמכם לכתובת הנוכחית. רשמו מה שמופיע במד המים, החשמל והגז ביום שעזבתם את הדירה וערכו התחשבנות אחרונה מול החברות. שמרו מסמכים ואישורים רלוונטיים. תוכלו להיעזר ברשימת הפעולות בעת עזיבת דירה שכורה.
  3. עזבו את הדירה בזמן. וודאו שאתם עוזבים את הדירה במועד שסוכם ושהשארתם את הדירה במצב תקין לפי הכתוב בחוזה. עיכוב של מספר ימים בעזיבת הדירה או החזרתה בניגוד לתנאים המוגדרים בחוזה עלולים להיות מלווים בקנס גדול מאד. לאא   חבל?
  4. אל תשכחו את הפיקדונות. וודאו שבעל הדירה משיב לכם את הבטחונות שנתתם: דמי הפיקדון, הערבות או כל ביטחון אחר בהתאם לכתוב בחוזה. זכרו לבקש גם פיקדונות נוספים שהפקדתם בחברות הגז, המים או כל מקום אחר.
 

האם אתם יכולים לשכור דירה?

שוקלים לשכור דירה?

החלטתם שאתם רוצים לצאת לדרך חדשה ולשכור דירה? לפני שאתם מקבלים החלטה, בדקו אם אתם יכולים לעמוד בהוצאות הכרוכות בכך.

  1. הגדירו את התקציב שלכם. קבעו כמה כסף אתם יכולים להקצות מדי חודש לשכירת דירה. זכרו כי שכירת דירה מלווה בהוצאה כספית גדולה, אליה אתם מחויבים במשך שנה שלמה לפחות. התקציב שלכם נגזר מסך ההכנסות שעומדות לרשותכם; משכורת, סיוע מקרובי משפחה, הבטחת הכנסה מביטוח לאומי וכיו"ב.
  2. הכינו רשימה של הדברים שאתם מחפשים בדירה החדשה. נסו לבדוק אילו מאפיינים הכי חשובים לכם ועל אילו אתם מוכנים להתפשר. רשימה זו יכולה לכלול מאפיינים כמו אזור מגורים מועדף, גודל הדירה, מצב הדירה, מספר שותפים ועוד.
  3. ערכו סקר שוק ראשוני. מצאו מהו טווח המחירים של דירה המתאימה להעדפותיכם. ניתן לבדוק מחירים בלוחות מודעות באינטרנט, בעיתונים ואפילו ברשתות חברתיות. בשלב זה מספיק לקבל רושם כללי לגבי טווח המחירים שאתם צפויים לשלם בעת השכירות.
  4. בדקו כמה יעלה לכם לשכור דירה. חשוב לזכור כי מעבר לדמי השכירות, אותם בדקתם בסקר השוק, יש לקחת בחשבון גם הוצאות נוספות כמו הובלות, רהיטים, תשלום חשבונות, קניית מזון ועוד.

מקבלים החלטה
לאחר שהג​דרתם את התקציב שלכם ובדקתם כמה יעלה לכם לשכור דירה, הגיע הזמן לקבל החלטה:

אם גיליתם שתוכלו לעמוד בכל ההוצאות הצפויות לכם על שכירת דירה, אז הגיע הזמן להתחיל לחפש את דירת חלומותיכם. אם גיליתם שלא תוכלו לעמוד בהוצאות על שכירת הדירה, בדקו אם תוכלו להגדיל את מסגרת התקציב שלכם כדי שתוכלו להרשות לעצמכם לשכור את הדירה שאתם רוצים, להגדיל את ההכנסה או להקטין הוצאות אחרות. אם לא הצלחתם להגדיל את התקציב, תוכלו להתפשר קצת בדרישותיכם ולמצוא דירה זולה יותר או לחילופין, לדחות את המעבר ולחסוך כסף נוסף, עד שתוכלו להרשות לעצמכם לשכור את דירת חלומותיכם.

מחפשים דירה

אחרי שהגדרתם את התקציב שתוכלו לעמוד בו והבנתם איזה סוג דירות יוכלו להתאים לצרכים וליכולות שלכם, זה הזמן להתחיל לחפש.

ניתן למצוא דירות להשכרה בלוחות מודעות באינטרנט, בעיתונים ואפילו ברשתות חברתיות. ודאו כי בחנתם את כל אפשרויות המגורים שמתאימות לכם, כמו מעונות סטודנטים, אזורי מגורים שונים, מספר שותפים שונה ועוד. כדאי לבחור דירה שתתאים לכמה שיותר מאפיינים שהגדרתם, אבל כמובן לא תחרוג ממגבלת התקציב שלכם.

אנשים רבים מחפשים דירות להשכרה ולכן ייתכן שחיפוש הדירה יתארך מעבר לצפוי או שתיאלצו להתפשר על חלק מדרישותיכם. התחילו לחפש מספיק זמן מראש כאשר אתם מחליטים לשכור דירה והיערכו למקרה שייקח לכם יותר זמן מהמתוכנן.

שימו לב!

זכרו שהתשלומים אינם נגמרים בשכר הדירה. השוו גם את
כל העלויות הנוספות בכל דירה: ריהוט, הובלות, ועד בית,
ארנונה, חניה, חשבונות חשמל, מים, גז ועוד. 

תוכלו לברר עלויות אלו עם בעל הדירה, עם הדיירים
 הקודמים או להעריכן בעזרת חברים וקרובי משפחה בעלי
 ניסיון. אל תשכחו להתחשב בהוצאות שאינן נוגעות בהכרח
לשכירות כגון קניות, בילויים, מזון ועוד.


 

חותמים על חוזה 

מצאתם את דירת חלומותיכם בתקציב שמתאים לכם? רגע לפני שאתם נכנסים לדירה החדשה, תצטרכו לחתום על חוזה עם בעל הדירה. חשוב לזכור שכל דבר שתחתמו עליו במסגרת החוזה ישפיע עליכם מבחינה כלכלית ויחייב אתכם למשך כל תקופת השכירות. החוזה יכול גם להגן עליכם, לכן וודאו שכל סיכום עם בעל הדירה מופיע גם בחוזה.

קראו היטב את החוזה - החוזה הוא מסמך משפטי המנוסח לפעמים בצורה לא כל כך ברורה. חשוב שתתעכבו לקרוא את כל הפרטים, תתייעצו ואל תתביישו לשאול את בעל הדירה אם משהו לא ברור. בדקו את כל הפרטים שיכולים להשפיע על התקציב שלכם ועל התנהלותכם הכלכלית במהלך השנה הקרובה. שימו לב במיוחד לסעיפים שעוסקים בנושאים הבאים:
    • גובה שכר הדירה ומתי משלמים אותו (האם יש יום קבוע אחת לחודש, רבעון, או מראש לשנה);
    • איך משלמים את שכר הדירה (מזומן, שיקים, העברה בנקאית);
    • האם תידרשו לספק בטחונות ליכולת שלכם לשלם את דמי השכירות כמו:פיקדון, שיק בטחון, שיק בנקאי, שטר חוב, ערבות בנקאית, ערבים או משהו אחר) ומה יקרה אם לא תעמדו בתשלומים;
    • מי אחראי לשלם את החשבונות;
    • מה הציוד הקיים בדירה והאם תידרשו להשתתף בעלות התיקונים;
    • האם תידרשו לערוך ביטוח לדירה;
    • מהם התנאים לעזיבה, מה קורה אם תרצו לעזוב לפני סוף החוזה ועוד.

שימו לב שניתן להתמקח עם בעל הדירה לגבי מרבית הפרטים המופיעים בחוזה. למשל, מומלץ לקבוע עם בעל הדירה מועדי תשלום הנוחים לכם כדי שלא תיכנסו למינוס בבנק אחרי כל תשלום. אתם לקראת חתימה על חוזה שכירות? צפו בסרטון​​​ לא חותמים אם לא מבינים!

היעזרו בבעלי ניסיון - חתימה על חוזה בפעם הראשונה היא עניין לא פשוט ולכן מומלץ להיעזר בחברים או קרובי משפחה שהתנסו בכך וכנראה יכולים לסייע. במידת הצורך ניתן אף להסתייע בעו"ד על מנת לברר את כל ההשלכות של חוזה השכירות. בדקו אם תוכלו להתייעץ עם עו"ד מטעם אגודות הסטודנטים השונות, במרכזי הצעירים העירוניים או בעמותות שונות בחינם או בעלות מוזלת.​ 

עדכנו את התקציב שלכם - לאחר החתימה על החוזה, אל תשכחו לבדוק מהן ההוצאות בעת שכירת דירה ולעדכן את התקציב שלכם בהתאם.

ביטוח דירה

​ביטוח דירה לשוכרים הוא מוצר חשוב שנותן מענה ביטוחי למקרה שחלילה ייתרחש אסון. למרות שהדירה השכורה אינה בבעלות השוכר, חלק מהתכולה שייך לו ונזקים שעלולים להיגרם לדירה עשויים להיות באחריותו. במרבית חוזי השכירות, האחריות על מבנה הדירה היא של המשכיר, כלומר בעל הדירה. במקרה שיגרם נזק לדירה או לאחד השכנים בגלל רשלנות של השוכר, הוא עשוי להידרש לפצות את בעל הנכס או את השכנים. ביטוח דירה נועד לסייע בהתמודדות עם הנזק. ​

ביטוח תכולה 

תכולת דירה - כל פריט רכוש הנמצא בדירה והוא של השוכר או באחריותו . כדאי לבדוק בזמן ההצטרפות לפוליסת הביטוח​ אילו פריטים נכללים בה.

המחיר עבור ביטוח תכולה תלוי במספר גורמים:

  • סוג המבנה והקומה בה הדירה נמצאת
  • שווי הפריטים המבוטחים (ככל שהסכום גבוה יותר מחיר הביטוח עולה)
  • היסטוריית התביעות של רוכש הפוליסה
  • הכיסויים בפוליסה

טרם רכישת פוליסת ביטוח דירה, ניתן לגלוש למחשבון ביטוח דירה של רשות שוק ההון, להשוות בין כל הצעות הביטוח המתאימות.  התנהלות נכונה תסייע לחסוך כסף.

חשוב לשים לב לאותיות הקטנות, ולצד מחיר הביטוח להשוות גם את הציון במדד שירות חברות הביטוח, הכיסויים הכלולים בביטוח וסכומי ההשתתפות העצמית.

למידע נוסף על ביטוח הדירה - היכנסו לעמוד ביטוח דירה: לכל שאלה תשובה.

הידעתם?

​הבגדים, החפצים האישיים והתכשיטים בביטוח תכולת הדירה
מכוסים גם מחוץ לדירה (פרט לגניבה), ובתנאי שהתכולה 
 לא ניזוקה ברכב או בחוץ לארץ.
​כיסוי זה מוגבל ל-5% מסכום ביטוח התכולה.


ביטוח אחריות כלפי צד שלישי מגן בפני תשלום בשל תאונה שנגרמה על ידי רוכש הפוליסה או בני משפחתו והביאה לפגיעה ונזק בגוף או ברכוש לצד שלישי. ההרחבה לביטוח צד ג' מגנה מפני תביעה בסכום גבוה, במקרה שתאונה תתרחש בבית. לדוגמה, אם עציץ נופל מהמרפסת ופוגע חלילה בראשו של עובר אורח או אחת הדירות הסמוכות ניזוקה בשל שריפה שנגרמה בשל השארת נר דולק.​

במידה ובעל הדירה רכש ביטוח על הדירה השכורה, חשוב לוודא שהוא כתב את שם השוכר בפוליסה או כלל בה סעיף של "ויתור שיבוב". סעיף זה קובע שאם יגרם לדירה נזק בשל רשלנות השוכר, חברת הביטוח בה מבוטח בעל הדירה לא תהיה רשאית לתבוע מהשוכר את הנזק ששילמה בעקבות הנזק שנגרם.​


החיים בשכירות

נכנסתם לדירה החדשה? תתחדשו! כשוכרים אתם זכאים ללא מעט זכויות אך חלות עליכם גם חובות לא מעטות. זכרו כי זכותכם לדרוש מבעל הדירה לבצע תיקונים ולטפל בבעיות שהוגדרו בחוזה. מנגד, זכרו שהחוזה מחייב גם אתכם במלואו, גם אם כמה מסעיפיו נראים לעיתים בלתי הגיוניים. ישנם כמה צעדים פשוטים שיסייעו לכם להתנהל כלכלית במהלך תקופת השכירות:

  1. שלמו את החשבונות בזמן. ודאו כי אתם משלמים את כל החשבונות במועד, שכן עיכוב בתשלום עלול להוביל לצבירת ריבית ולחובות גדולים. שימו לב כי חשבונות רבים כמו מים, חשמל וארנונה משולמים לרוב אחת לחודשיים ויש להיערך לכך בהתאם.
  2. נצלו הטבות. פעמים רבות צעירים וסטודנטים זכאים להנחות מגוונות בחשבונות שונים כמו ארנונה, אינטרנט או כבלים/לווין. בדקו אם גם אתם זכאים להנחה כלשהי. בנוסף, גובה חשבון המים מושפע ממספר הדיירים המתגוררים בדירה ולכן חשוב לעדכן על כך את ספק המים.
  3. חלקו את ההוצאות בין השותפים. אם אתם גרים בדירת שותפים עקבו באופן סדיר אחר תשלום החשבונות, ערכו רישום  מסודר וחלקו את התשלומים לפי מה שקבעתם ביניכם.​
  4. נהלו את התקציב שלכם בתבונה. חשוב לנהל תקציב באופן מסודר ולשמור מעט כסף בצד להוצאות בלתי צפויות. תשלום חשבונות במועדים קבועים יכול לסייע לכם לתכנן קדימה מבלי להיכנס לחובות. אל תשכחו לכלול בתקציב גם הוצאות לבילויים ודברים נוספים שאתם אוהבים. היעזרו במחשבון ניהול תקציב. השתדלו לשמור על מסגרת התקציב ולהגדיר מראש את הסכום לבזבוזים כדי לא להתפתות להוצאות גדולות מדי שלא תוכלו לעמוד בהן.

עוזבים את הדירה

עברה לה שנה והחוזה שלכם לקראת סיום. לפני שתעזבו את הדירה יש כמה דברים שחשוב לזכור לעשות כדי להימנע מחובות ותשלומים מיותרים.

  1. היערכו מראש לסיום החוזה. בדקו היטב מהם התנאים לסיום החוזה​ והיערכו מספיק זמן מראש. כדי להימנע מאי-נעימות התחילו לחפש דירה חדשה להשכרה או מצאו פתרון מגורים אחר. אם תחליטו לבסוף שלא לעזוב את הדירה, חשוב לברר מול בעל הדירה מהם התנאים לחידוש החוזה.
  2. שלמו את כל החשבונות והודיעו על עזיבתכם. לפני שתעזבו את הדירה, ודאו כי שילמתם את כל החשבונות שנותרו לכם, כדי שלא תצברו חובות בהמשך. הודיעו לגופים השונים (עירייה, חברת החשמל, חברת המים, חברת הגז, חברת האינטרנטט והטלוויזיה) על עזיבת הדירה, כדי שלא ימשיכו לחייב אתכם או לשלוח חשבונות על שמכם לכתובת הנוכחית. רשמו מה שמופיע במד המים, החשמל והגז ביום שעזבתם את הדירה וערכו התחשבנות אחרונה מול החברות. שמרו מסמכים ואישורים רלוונטיים. תוכלו להיעזר ברשימת הפעולות בעת עזיבת דירה שכורה.
  3. עזבו את הדירה בזמן. וודאו שאתם עוזבים את הדירה במועד שסוכם ושהשארתם את הדירה במצב תקין לפי הכתוב בחוזה. עיכוב של מספר ימים בעזיבת הדירה או החזרתה בניגוד לתנאים המוגדרים בחוזה עלולים להיות מלווים בקנס גדול מאד. לאא   חבל?
  4. אל תשכחו את הפיקדונות. וודאו שבעל הדירה משיב לכם את הבטחונות שנתתם: דמי הפיקדון, הערבות או כל ביטחון אחר בהתאם לכתוב בחוזה. זכרו לבקש גם פיקדונות נוספים שהפקדתם בחברות הגז, המים או כל מקום אחר.