סטודנטים - איך מתנהלים כלכלית נכון!

 

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​שנת הלימודים האקדמאית מלווה בהרבה החלטות לימודיות 

והחלטות כלכליות שצריך לקבל​. 

ריכזנו עבורכם מידע על הטבות, הנחות וזכויות 

שיאפשרו לכם לחסוך בהוצאות השונות בשלב זה של חייכם.

היעזרו בהן כדי לשמור על תקציב מאוזן.​

​​

ביטוח

אחת ההטבות המגיעות לסטודנטים במסגרת דמי הרווחה שמשולמים בחלק ממוסדות הלימודים, היא דמי ביטוח שמכסים מפציעות ונזקים בארץ ובחו"ל. עם פתיחת שנת הלימודים מומלץ לברר מול מוסד הלימודים בנוגע להסדר הביטוח עבור תלמידיו ולבקש לראות את הפוליסה. נאחל לכם כמובן, שלא תצטרכו להשתמש בביטוח זה במשך שנת הלימודים הקרובה, אך חשוב לדעת על קיומו.

תחבורה

התחבורה הציבורית בישראל מציעה לסטודנטים הנחה של עד 50% מהמחיר הרגיל בקניית כרטיס חופשי שנתי או חופשי סמסטריאלי. לאלו המשתמשים בתדירות נמוכה יותר בתחבורה ציבורית, מגיעה הנחה גם בקניית כרטיסיית נסיעות או במסגרת הסדרים אחרים.

לא כל תלמידי המוסדות להשכלה גבוהה זכאים להנחה בתחבורה ציבורית ואת רשימת המוסדות המלאה ניתן למצוא כ​אן. על מנת לברר את אופן קבלת ההנחה בתחבורה הציבורית ניתן לפנות לחברות התחבורה השונות או לאתר התאחדות הסטודנטים.

רכב פרטי אמנם מהיר ונח, אך טומן בחובו הוצאה גדולה יותר. על מנת להקל על מחיר אחזקתו כדאי לפנות לחברות הביטוח השונות ולמצוא ביטוח רכב מוזל לסטודנטים. בנוסף, תוכלו ליהנות משיתופי פעולה בין התאחדויות הסטודנטים השונות לחברות הדלק ולקבל הנחה בתדלוק.

ארנונה

חלק לא מבוטל מהסטודנטים שוכרים דירה. בנוסף לתשלומי שכר הדירה, ועד הבית, החשמל, המים והגז ישנה גם הארנונה, מס לרשות המקומית עבור פועלה ושירותיה. גובה ההנחה בארנונה יכול להגיע ל- 80% ותלוי בגובה ההכנסה החודשית הממוצעת. בשביל לקבל את ההנחה, יש להגיש את הטפסים הרלוונטיים​ למחלקת הגבייה ברשות בה מתגוררים. (את הטפסים ניתן למצוא באתרי הרשויות השונות או באתר התאחדות הסטודנטים).

ביטוח לאומי

כמו כל אזרחי מדינת ישראל, עליכם לשלם דמי ביטוח לאומי וביטוח בריאות. אם אתם מועסקים, התשלום מנוכה מהשכר וניתן לראותו בתלוש השכר. מי שאינו מועסק, צריך לפנות לביטוח לאומי ולהסדיר את התשלום. שימו לב, סטודנטים זכאים להנחה בדמי הביטוח הלאומי וביטוח הבריאות, והתשלום הוא 124 ₪ לחודש (במקום 168 ₪) פרטים נוספים ניתן למצוא באתר הביטוח הלאומי.

בנקים ואשראי

עמלות הבנקים השוטפות הן הוצאות היכולות להצטבר לסכומים גדולים לאורך השנה. בנקים רבים מציעים לסטודנטים חשבון סטודנט הכולל הנחה על חלק מהעמלות ואפילו פטור מחלקן. על אף שמומלץ להימנע מלקיחת הלוואה, באין אלטרנטיבה אחרת טוב לדעת שבנקים רבים מציעים לסטודנטים הלוואות בריביות נמוכות עם פריסה נוחה.

מס

עם סיום התואר, סטודנטים זכאים לנקודת זיכוי ​מס במהלך השנה שלאחר סיום לימודי התואר הראשון או בשנה שלאחריה, שווי ההטבה הוא 2592 ₪. ישנן הטבות מס גם למסיימי תואר שני או לימודי מקצוע ואת הפרטים על הטבות אלו ואופן מימושן ניתן למצוא באתר רשות המיסים.

בילוי ופנאי

כולנו יודעים שלהיות סטודנט זה לא רק לימודים יש מידי פעם גם קצת בילויים, ובילויים הם הוצאות. לא נמליץ לוותר על כל הוצאות הבילוי והפנאי אך ניתן לצמצם אותם. בתי עסק רבים כמו בתי קולנוע, תאטראות, מסעדות, פאבים ומוזאונים מציעים הנחות שונות לסטודנטים. לפני שבוחרים מקום בילוי כדאי לבדוק מראש האם יש בו הטבות לסטודנטים ולבחור לפי זה. אם שכחתם לוודא מראש וכבר הגעתם, תמיד מומלץ לשאול בקופה.

ישנן הרבה הטבות שלא מופיעות ועשויות להקל על ההוצאות שלכם בעת רכישת מוצרי צריכה או קבלת שירותים שונים. כל מה שעליכם לעשות הוא רק להתעניין ולשאול בבתי העסק השונים 'האם יש הנחה לסטודנטים?'.

​שנת לימודים פורייה, מעניינת ומלווה בציונים גבוהים ובהוצאות נמוכות.​​​